Національно-патріотичне виховання та спорт у Дергачівській громаді

Дергачівську міську військову адміністрацію було нагороджено Почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, військово-патріотичне виховання дітей, підлітків та молоді!

Патріотичне виховання: Символи та ініціативи

Дергачівська громада відзначається активним патріотичним вихованням серед своїх молодих громадян. Діти та молодь беруть активну участь у різноманітних ініціативах, спрямованих на підтримку Збройних Сил України, виготовляють поробки для захисників та підтримують військових у різних акціях, а саме: «ЗСУ потребує твоєї допомоги» (виготовлення маскувальних сіток, окопних свічок тощо); «Подаруй оберіг для воїна»; «Різдвяні подарунки на передову»; територіальний національно-патріотичний проєкт «За покликом серця»;

Своєрідним символом громади стала "Деркачівська лялька", виготовлена дітьми та молоддю, яка не лише є візуальним виявом гордості за свою місцевість, але й символізує єдність та солідарність.

Гурток «Сокіл» («Джура») спрямований на розвиток фізичних навичок і виховання патріотичних цінностей. Учасники гуртка активно займаються волонтерською діяльністю та беруть участь у різних соціальних проєктах для підтримки військових і ветеранів.

Старшокласники - щорічні переможці обласної онлайн-вікторини «Рятівник» в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), також брали участь у всеукраїнському флешмобі учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Мотивуй, надихай та дій».

Спорт: Формування здорового духу в здоровому тілі

У Дергачівській громаді спорт відіграє значну роль у формуванні здорового способу життя та патріотичної свідомості. Відновлено роботу КП "СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧИЙ КОМПЛЕКС "ЗЕВС"", на стадіоні «Авангард» відремонтовано та облаштовано всім необхідним штучні покриття футбольних полів. Забезпечено фахівцями різноманітні спортивні секції, такі як: бокс, кікбоксинг, футбол, волейбол, шахи, велоспорт та інші. Юні спортсмени нашої громади беруть активну участь в районних, обласних та всеукраїнських змаганнях та мають численні перемоги з різних видів спорту.

Особливе місце серед спортивних закладів громади займає Дергачівська кінно-спортивна школа. У цей тяжкий період для країни вона стала не лише місцем занять спортом, а й платформою для піклування про психологічний стан дітей та молоді. Кінна терапія виявляється ефективним засобом для зняття стресу та покращення психічного стану, що надзвичайно важливо в умовах війни та соціальних турбулентностей.

Дергачівська громада виявляє себе як активна, патріотична та спортивна спільнота, що дбає про розвиток і підтримку своїх громадян. Шляхом поєднання національно-патріотичного виховання та розвитку спорту вона створює умови для формування цілісної, здорової, патріотично налаштованої молоді.

Поділитися:
Вітаємо з перемогою!
22.10.2024 12:27
Щиро вітаємо Вероніку БЕЗРУК, ученицю 11 класу комунального закладу «Безруківський ліцей» Дергачівської міської ради, з ІІ місцем у Обласному фестивалі ораторського мистецтва за темою «Доки живе…
#ТестуйМедіаграмотність
15.10.2024 13:41
Міністерство культури та стратегічних комунікацій України пропонує охочим перевірити свою медіаграмотність. За успішне складання тесту учасники можуть виграти призи. Тест можна пройти 17…
Конкурс «Хімічний калейдоскоп»
14.10.2024 14:50
Лист ІМЗО від 08.10.2024 р. № 21/08-1673 "Про проведення конкурсу «Хімічний калейдоскоп» у 2024-2025 навчальному році" З метою створення умов для виявлення, підтримки та розвитку творчого…